Nóż do trybowania

Nóż do trybowania

Cechy i zalety

  • Sztućce Viking są wytwarzane w Solingen, w Niemczech, przy zastosowaniu tradycyjnych standardów produkcji
  • Każdy z noży jest wykuwany i szlifowany z jednego kawałka stali, która jest nierdzewna i odporna na plamy
  • Ostrza zostały wykonane ze stopu węglowo-chromowo-wanadowej stali nierdzewnej
  • Z tego wyjątkowego stopu produkowane są niezwykle ostre ostrza, umożliwiające zachowanie ostrości noża na długiczas
  • Noże są też niezwykle odporne na zużycie, rdzę i występowanie plam
  • Część ostrza jest połączona z uchwytem, dzięki czemu nóż jest jeszcze solidniejszy i doskonale wyważony. Dzięki temu krojenie i wykrawanie jest o wiele łatwiejsze

Zaleca się ręczne mycie noży

VCSR170313 nóż giętki do trybowania (wycinania kości) 13 cm
VCSR170316 nóż do trybowania (wycinania kości) 15 cm