Elektryczno – parowy piekarnik do zabudowy Viking SteamConvect™ 60cm VSTK304SS

Elektryczno – parowy piekarnik do zabudowy Viking SteamConvect™ 60cm VSTK304SS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profesjonalne cechy użytkowe

  • Piekarnik parowo-konwekcyjny oferuje sześć różnych trybów gotowania, które można dostosować do każdej potrzeby i każdego typu gotowania:
  • Gotowanie na parze
  • Delikatne gotowanie potraw z zachowaniem naturalnych witamin, minerałów i smaku (FunkcjaReheat PlusTM)
  • Para oraz podgrzane przez parę powietrze podgrzewa i odmraża potrawy
  • Gotowanie ProBake
  • Dwie fazy gotowania z uszczelnieniem wilgoci przez parę i ciepło podczas rumienienia zewnętrznej powierzchni potraw – doskonałe do pieczenia chleba
  • TruConvecTM – gotowanie z wymuszonym przez wentylator obiegiem powietrza
  • Podgrzane powietrze cyrkuluje w piekarniku bez bezpośredniego przenoszenia ciepła z elementów górnych albo dolnych, ustawienie to stosuje się do pieczenia na wielu półkach
  • Suszenie owoców i warzyw z niewielkim wydatkiem ciepła i wymuszonym przez wentylator obiegiem powietrza
  • Steam HeatTM i TruSteamTM
  • Kombinacja ciepła konwekcyjnego i pary rumieni zewnętrzną powierzchnię potrawy, podczas gdy para zapewnia gotowanie wnętrza; funkcja stosowana do pieczenia na ruszcie i w piekarniku
  • Sonda do mięsa

Dzięki wyposażeniu w zbiornik i szybki generator pary, piekarnik nie wymaga dodatkowych przyłączy dostarczania i odprowadzania wody

  • Generator pary oraz wszystkie przewody piekarnika opróżniają się automatycznie po każdym użyciu w celu zapobieżenia osadzaniu się kamienia oraz gromadzenia stojącej wody i zapachów
  • Zbiornik wody o pojemności 1,25 litra umożliwia gotowanie na parze przez 2 godziny bez zasilania świeżą wodą
  • System automatycznego kalibrowania i pomiaru twardości wody dostosowuje temperaturę wrzenia do ciśnienia atmosferycznego – czyli w każdym miejscu na świecie para jest wykorzystywana wydajnie
  • Podczas podgrzewania i gotowania piekarnik wyświetla w sposób ciągły temperaturę (od 30°C do 225°C) wewnątrz piekarnika i wewnątrz potrawy
  • Sonda termometryczna umożliwia użytkownikowi kontrolę temperatury wewnątrz potrawy przez cały czas oraz przerwanie gotowania po osiągnięciu żądanej temperatury
  • Wentylator i element grzejny systemu konwekcyjnego są umieszczone w tylnej części piekarnika w celu idealnego rozprowadzania ciepła. Piekarnik o szerokości 76 cm można wbudowywać przy użyciu zestawu listew ozdobnych, które kupuje się oddzielnie

 

Łatwość użytkowania i czyszczenia

 

  • Piekarnik elektryczno-parowy Viking posiada łatwą w czyszczeniu komorę do gotowania z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz bezpieczny zamek zabezpieczający przed dziećmi. Ponieważ para jest wytwarzana na zewnątrz komory piekarnika, żadne resztki wody nie zatrzymują się wewnątrz piekarnika podczas gotowania i po jego zakończeniu.
  • Panel sterowania oferuje precyzyjne wyświetlanie funkcji i temperatur w sześciu językach
  • Dziewięć poziomów półki, zintegrowana połączeniu z automatycznym wyłączaniem oraz system opóźnionego włączania ułatwiają sprawdzanie postępu gotowania i jakości nawet najbardziej skomplikowanych potraw.
  • Para jest wytwarzana na zewnątrz komory piekarnika.

 

Akcesoria

 

  • Dwie półki
  • Jedna uniwersalna brytfanna do gotowania
    Szerokość 31,8 cm x głębokość 1,9 cm x długość 34,9 cm (1,7 litra)
  • Jedna brytfanna do gotowania na parze
    Szerokość 31,8 cm x głębokość 3,8 cm x długość 34,9 cm (3,3 litra)
  • Odkamieniacz