Chłodziarko-zamrażarka z zamrażalnikiem u dołu, do zabudowy 91cm

Chłodziarko-zamrażarka z zamrażalnikiem u dołu, do zabudowy 91cm

Profesjonalne cechy użytkowe i wygląd
■ Chłodziarko-zamrażarki Viking wyposażone są w system „no-frost”: wielokanałowy system wentylacji, automatycznie usuwający zapachy i nadmiar wilgoci, dzięki czemu zapobiega się gromadzeniu pleśni i kondensatu.
■ Umieszczony w górnej części urządzenia pojedynczy kompresor ze zmienną prędkością połączony jest z elektronicznym układem regulacji temperatury ProChill™, który kontroluje temperaturę z dokładnością do 0,5°C.
■ System ten nie ma sobie równych na rynku, zapewniając najcichszą, najbardziej ekonomiczną i najszybszą pracę oraz najlepsze możliwości odzyskiwania niskiej temperatury.
■ Wyjmowana kratka wentylacyjna ma tylko 9 cm wysokości.
■ Wnętrze aluminiowe, całkowicie białe.
■ Na dnie chłodziarki umieszczono kółka, które ułatwiają ustawianie urządzenia, oraz cztery niezależne, regulowane od przodu nóżki ułatwiające ostateczną instalację i regulację wysokości.
■ Automatyczne zamykanie drzwi dzięki układowi dwóch sprężyn.
■ Podwójny magnes zapewnia doskonałą szczelność, a jego skuteczność dodatkowo wzmocniona jest przez automatyczny system kontrolujący ilość zewnętrznej wilgoci i skroplonej pary wokół uszczelnień drzwi.
■ Regulowane blokady drzwi umożliwiają zatrzymanie ich w pozycji otwartej pod kątem 90°, 110° i 120°.
■ Ładniejszy wygląd dzięki zamaskowaniu zawiasów.
■ Głębokość właściwa korpusu wynosi 61 cm, co oznacza, że urządzenie można łatwo wbudować pomiędzy meble kuchenne o standardowych rozmiarach.
■ Przyciski „maksymalne chłodzenie”i „maksymalne zamrażanie” na panelu sterowania służą do obniżania temperatury wewnątrz komór do najniższych możliwych wartości na ustalony czas (8 godzin).
■ Alarm dźwiękowo-wizualny uaktywnia się w przypadku pozostawienia otwartych drzwi chłodziarki/zamrażarki na czas dłuższy niż trzy minuty lub w przypadku wzrostu temperatury powyżej normalnego zakresu temperatur pracy.
■ Niskotemperaturowa szuflada Meat Savor™ ma osobną regulację temperatury, aby zapewnić utrzymanie mięsa i ryb w optymalnych warunkach, w temperaturze nieco powyżej 0°C; szuflada osadzona jest na prowadnicach, które ułatwiają jej otwieranie.
■ Liście sałaty, warzywa i owoce przechowywane są w dwóch pojemnikach z regulowanym poziomem wilgoci, dzięki czemu pozostają kruche i chrupiące.
■ Pięć regulowanych półek ze szkła hartowanego, mających konstrukcję zapobiegającą wyciekaniu z nich rozlanych płynów.
■ Cztery regulowane metalowo-szklane półki, dwa szczelnie zamykane pojemniki na produkty mleczne.
■ Zamiast elektromechanicznego czasowego regulatora rozmrażania zastosowano elastyczny system, który reguluje okresy rozmrażania w zależności od potrzeb.
■ Główny pojemnik zamrażarki przesuwa się po prowadnicach z łożyskami wałeczkowymi, można go więc bez wysiłku i po cichu wyciągać jak szufladę.
■ Górny koszyk zamrażarki wysuwa się osobno z głównego pojemnika zamrażarki.
■ Pojemny zbiornik automatycznej kostkarki do lodu wysuwa się z górnego koszyka zamrażarki, aby ułatwić dostęp do lodu.
■ Po wyłączeniu kostkarki lód nie będzie wypadał po otwarciu szuflady.
■ Wszystkie chłodziarki Viking mają funkcję „Szabas”.
■ Modele są również dostępne w wersji z drzwiami na równi z obudową (EVIBB)
Wersja z zamrażalnikiem u dołu, 91 cm / 574 l
EVCBB536
Wersja z drzwiami na równi z obudową
EVIBB536

Łatwe utrzymanie i czyszczenie
■ Półki mają głębokość 35 cm, dzięki czemu łatwo jest dosięgnąć produkty umieszczone z tyłu.
■ Półki ze szkła hartowanego o konstrukcji zapobiegającej wyciekaniu z nich rozlanych płynów posiadają obszary gromadzenia się rozlanych płynów, co ułatwia czyszczenie. Wszystkie półki są wyjmowane.
■ Wyłącznik prądu znajduje się za górną kratką chłodziarko-zamrażarki i służy do odcinania dopływu prądu do urządzenia, tak aby zapewnić bezpieczeństwo podczas jego czyszczenia i wymiany żarówki
■ Możliwość wyjmowania niższej podstawy o regulowanej wysokości w celu ułatwienia dostępu do tacki na skropliny chłodziarko-zamrażarki.

Akcesoria standardowe

■ Przezroczysty pojemnik na jajka (24 sztuki)
■ Szklane naczynie na masło

Akcesoria dodatkowe
■ Profesjonalne zestawy paneli bocznych ze stali nierdzewnej (PSSPL2, PSSPR2)
■ Zestawy górnych paneli ze stali nierdzewnej (TOP-42, TOP-48)
■ Zapasowe filtry do wody dla modeli z dozownikiem (RWF-DISP)
1 Niskotemperaturowa szuflada Meat Savor™ zapewnia utrzymanie mięsa i ryb w optymalnych warunkach, w temperaturze nieco powyżej 0°C.
2 Niskotemperaturowa szuflada Meat Savor™ ma osobną regulację temperatury. Szuflada przesuwa się po prowadnicach z łożyskami kulkowymi, co ułatwia jej otwieranie.
3 Liście sałaty, warzywa i owoce przechowywane są w dwóch pojemnikach z regulowanym poziomem wilgoci, dzięki czemu pozostają kruche i chrupiące.
4 Modele z drzwiami otwieranymi skrzydłowo na boki („side-by-side”) są również dostępne w wersji z drzwiami na równi z obudową.
5 Elektroniczny układ regulacji temperatury ProChill™ kontroluje temperaturę z dokładnością do 0,5°C.

Wykończenie wszystkich modeli jest dostępne w 24 kolorach.

Jonizujący oczyszczacz powietrza Plasmacluster™ plasmacluster.jpg

Chłodziarki - zamrażarki "bottom mount"
Chłodziarko-zamrażarka z zamrażalnikiem u dołu, do zabudowy 91cmPaleta kolorów